Office Web Apps ook in zakelijke cloud

Microsoft neemt Office Web Apps op in zijn gehoste zakelijke applicatieportfolio, Business Productivity Online Standard Suite. Het bedrijf zegt alleen niet wanneer.

Concurrenten als Google bieden al kantoorsoftware als standaard component in het bredere portfolio aan cloudgebaseerde samenwerkings- en communicatieapplicaties. Microsoft loopt daar dus nog bij achter.

Office Web Apps biedt gehoste versies van Word, Excel, PowerPoint en OneNote. Gebruikers kunnen hiermee documenten aanmaken, opslaan, bewerken en delen met anderen. De Web Apps zijn nog niet beschikbaar in Nederland, maar in de Franse taal wel in België.

Gratis voor consumenten

Office Web Apps zijn overigens gratis te gebruiken door consumenten via Windows Live en is ook een component van het gratis [email protected] voor studenten. Bedrijven kunnen de Office Web Apps via de lokaal geïnstalleerde Office 2010 en SharePoint 2010 gebruiken. Volgens Microsoft gebruiken in totaal 20 miljoen mensen nu de Web Apps.

Volgens Betsy Webb, de chef van de divisie Online Services van Microsoft, heeft het gemis aan gehoste kantoorapplicaties de adoptie van BPOS niet gehinderd. BPOS omvat:

  • Exchange Online
  • SharePoint Online
  • Office Communications
  • Microsoft Office Live Meeting

Volgens Webb is het aantal gebruikers van BPOS verdrievoudigd sinds begin van dit jaar, maar ze weigerde exact aan te geven hoeveel gebruikers dat dan zijn. Er zijn wel veertig miljoen betaalde ‘seats’ (accounts) voor Microsoft Online Services, een onderdeel van BPOS.

Ook Volvo in BPOS

Deze week meldde Microsoft diverse nieuwe klanten voor BPOS, waaronder Volvo. Volgens industrieanalist Michael Osterman van Osterman Research doet Microsoft het goed met BPOS, maar dat dat ook geldt voor Google met Apps. “Ook Lotus Live doet het aardig en van Cisco mag worden verwacht dat ze het goed gaan doen met WebEx Mail, dat nog op de markt moet komen.”

Nadeel kan zijn dat BPOS nog steeds is gebaseerd op de 2007-versies van de producten, zegt analist Matthew Cain van Gartner. Hij zegt dat de verwachting van het analistenbureau is dat BPOS na de jaarwisseling zijn upgrade naar de 2010-versies krijgt.

Bron: Webwereld


NMA ICT Solutions is BPOS-partner van het eerste uur. Bezoek www.bpos-demo.nl en meld u aan voor een gratis demo-account!


Tags: , , , , , , , , ,